Dezvoltă inteligența financiară, prin depășirea traumei banilor

„Banii sunt ochiul dracului”, „Mai bine sărac și cinstit” sau „Banul face din om neom” – aceste proverbe familiare, transmise prin generații, reflectă o istorie complexă și deseori dureroasă a relației românilor cu banii. Plus, crize economice recente – precum împrumuturile în franci elvețieni, perturbările datorate pandemiei de Covid-19, creșterea prețului energiei și inflația crescută – au lăsat cicatrici financiare adânci în multe vieți.

În plan personal, majoritatea oamenilor se confruntă, de-a lungul vieții, cu bani care se duc așa cum au venit, cheltuieli neașteptate legate de copii, mașină sau sănătate, rate greu de plătit, certuri cauzate de bani, ruperea căsătoriei sau prieteniei din același motiv.

În zilele noastre, banii sunt esențiali atât pentru simplul trai, cât și pentru dezvoltare. Mai mult, relația cu banii are impact în toate aspectele vieții, de la alegerea jobului, a partenerului sau a stilului de viață, în general. Iar atitudinea constructivă față de bani este esențială pentru cei care vor să își atingă potențialul financiar.

Este important de știut că relația oamenilor cu banii are un puternic fond emoțional. Frica, furia, rușinea sau depresia provocate de aspectele financiare ale vieții ne perturbă nu doar relația cu banii, ci chiar șansele noastre de succes și fericire.

De aceea, cei care nu analizează relația pe care o au cu banii și emoțiile generate de ei vor continua să ia decizii care nu li se potrivesc, în speranța de a obține prin intermediul lor control, respect, stimă de sine sau putere. Poate fi extrem de frustrant să încerci să adopți un comportament financiar corect, „ca la carte”, doar ca să constați că nu funcționează la tine.

În realitate, nu obiceiurile financiare în sine sunt problema, ci emoțiile și convingerile limitatoare care le generează. Iar vestea bună este că relația cu banii, chiar dacă a fost deformată de traumele trecutului, poate fi acum reparată.

În acest sens, Daniel Bichiș, cunoscut drept Psihologul Banilor, a dedicat zeci de ani sprijinind românii să își corecteze atitudinea față de bani și să dobândească bunăstarea. Pe baza experienței sale, Daniel susține că „înțelegerea emoțiilor noastre față de bani și analizarea felului în care aceștia ne influențează deciziile, este cheia spre atitudinea constructivă față de finanțe, ce ne poate conduce la prosperitate”. În acest scop, a creat o serie de tehnici transformaționale care vizează eliminarea blocajelor emoționale și mentale care ne complică relația cu banii.

Pe 24 și 25 iunie 2023, Daniel Bichiș ține în București un bootcamp intensiv dedicat celor care vor să-și repare relația cu banii și să se elibereze de traumele asociate. Participanții vor avea ocazia de a lucra direct cu el la identificarea sursei emoționale a mentalității lor actuale legate de bani și schimbarea acestei atitudini, pentru a-și îmbunătăți viitorul financiar. În plus, cei prezenți vor avea posibilitatea de a se alătura comunității dedicate acestui subiect și pot beneficia de sesiuni suplimentare de coaching cu Daniel, în funcție de pachetul ales.

Bootcamp-ul „Eliberează-te de trauma banilor” se concentrează pe tehnici de optimizare personală și nu pe reguli financiare sau sfaturi despre investiții și metode de îmbogățire rapidă. Mai exact, se adresează celor care vor să-și elimine blocajele mentale și emoționale, care nu mai vor să lase trecutul să le modeleze deciziile actuale și care își doresc să se elibereze de mentalitățile învechite în relația cu banii.

Mai multe detalii pot fi găsite accesând site-ul dedicat.

Spune ce crezi

Căutare Blog

Ultimele Joburi

Cariere.ro este un site generalist de locuri de muncă care acoperă toate domeniile. Toate anunțurile sunt verificate înainte de a fi publicate în platformă.

Parteneri

HotNews – www.hotnews.ro

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒