În 2008, aproape 9 milioane de americani și-au pierdut job-urile, ca o cauză a recesiunii. Mai mult de 170.000 de business-uri s-au închis. Iată care sunt cele mai importante recomandări pentru gestionarea resurselor umane într-o perioadă de criză financiară.
Conform unuia dintre cele mai recente studii efectuate de MIT Sloan Management Review și Culture X, departamentele de resurse umane au în prezent un nou obiectiv: concentrarea asupra resurselor umane, ca formă de răspuns la criza instalată, ca o consecință a pandemiei cu COVID-19. Astfel, există 3 direcții principale, pe care orice companie trebuie să le ia în considerare pentru a trece cât mai eficient peste obstacolele inerente: managementul comunicării interne, lucrul la distanță și raportarea.
Pentru ca fiecare dintre cei 3 piloni și obiectivele specifice să fie îndeplinite, companiile au nevoie de aplicații software dedicate managementului resurselor umane.
Gestionarea resurselor umane determină un procent semnificativ din performanțele companiei tale!
Softlead.ro, cea mai importantă platformă dedicată identificării aplicației software pentru companiile din orice domeniu de activitate, a construit o selecție a celor mai importante funcționalități pe care aplicațiile software de HR ar trebui să le conțină: managementul salarizării (payroll), timpului, evaluarea performanțelor, gestionarea pachetelor de beneficii, managementul fluxului de recrutare și de învățare (eLearning), rapoarte complete.
Ce sunt aplicațiile software dedicate resurselor umane (HR)?
Programele software specializate în managementul resurselor umane sunt instrumente create special pentru a automatiza anumite procese sau întregul set de procese care au în vedere personalul unei companii sau al unui departament.
Recesiunea poate schimba în mod complet paradigma de digitalizare a anumitor tipologii de companii, care, până în acest moment, nu aveau incluse în planurile de achiziții sau de bugetare soluții dedicate resurselor umane, iată că, de acum, lucrurile se vor schimba.
Lucrul la distanță, de acasă sau din afara birourilor, necesită un plus de organizare și de o regândire a obiectivelor, accentul fiind pus mai mult pe optimizare, eficientizare și raportare decât era în anii anteriori.
Transformarea digitală a departamentelor de HR
Digitalizarea departamentelor de HR s-a transformat în mai puțin de 4 luni dintr-o opțiune într-o recomandare direct proporțională cu performanțele companiei. Organizațiile au asistat și s-au implicat activ în noua formă de abordare a muncii, cea la distanță, cu toate aspectele pe care aceasta le implică (managementul calendarelor, al apelurilor video, al repartizării unor activități, al înlocuirii beneficiilor de relaxare de la birou cu unele potrivite la distanță).
74% dintre companii eșuează în procesul de transformare digitală
Astfel, iată o serie de recomandări și de previziuni pe care le face Softlead, singurul marketplace dedicat aplicațiilor software din România.
- Tehnologia crește satisfacția la locul de muncă. Prin implementarea unei aplicații software dedicată resurselor umane și prin includerea unor funcționalități adresate direct angajaților (de exemplu gamificarea), angajații pot crește interacțiunea cu proprii colegi și pot urmări constant activitățile, oportunitățile de creștere/dezvoltare sau feedback-ul primit pe verticala organizațională.
- Aplicațiile de salarizare sunt, în continuare, un instrument necesar oricărui tip de companie.
- Modulele software dedicate managementului personalului rămân un instrument al companiilor care au definit un departament de HR.
- Aplicațiile software de training vor fi potrivite de acum oricăror tipologii de companii (start-up-uri, companii medii, mari și foarte mari).
- Aplicațiile de management al documentelor departamentelor de HR, cu rol de arhive electronice, își vor face tot mai mult loc în companiile medii, devenind esențiale.
- Aplicațiile sau modulele software de evaluare a angajaților sunt absolut necesare oricărei companii care lucrează cu echipe la distanță și care își dorește menținerea unui proces organizațional transparent, eficient și motivator.
- Aplicațiile software sau modulele cu rol de creștere a implicării prin gamification pot fi un instrument ce va conduce spre noi trenduri și va înlocui, în timp, pentru angajații care lucrează de acasă, deja cunoscutele săli de relaxare și de interacțiune din birourile fizice.
Ai nevoie de o aplicație software personalizată? Trimite un e-mail pe adresa [email protected] sau caută aplicația software potrivită pe www.softlead.ro.