Care sunt avantajele lucrului de acasa

Munca de acasa a captat in ultimul timp si atentia romanilor, atat a angajatorilor cat si a candidatilor. In contextul pandemiei de Covid 19, distantarea sociala si sanatatea personala sunt constante esentiale, pentru bunul mers si dezvoltarea unei companii. Daca la inceput multi erau sceptici cu privire la dezvoltarea unei cariere din fata calculatorului personal si a biroului de acasa, acum lucrurile stau cu totul diferit. Cei mai multi antreprenori si numeroase companii au investit in platforme si aplicatii care sa faciliteze contactul cu partenerii de afaceri ce duc la dezvoltarea oportunitatilor, a legaturilor si a lucrului de la biroul din living. In randurile urmatoare ne-am propus sa iti dezvaluim care sunt cele mai mari avantaje ale lucrului de acasa vazute de angajatori si de candidati/angajati.

Se economiseste timp valoros
Atat antreprenorii cat si angajatii sunt de parere ca munca de acasa optimizeaza timpul. Toti cei implicati economisesc timp valoros in fiecare zi – sunt eliminate drumurile de acasa la birou si viceversa dar si timpul pierdut cu parcarea autoturismului. Orele moarte in trafic pot fi folosite in interes personal, pentru imbunatatirea calitatii vietii: mai multe ore de somn, mai mult timp acordat ingrijirii personale, cateva minute in plus pentru servirea micului dejun, o poveste in plus citita celui mic. Este mult mai eficient ca activitatea sa se desfasoare de acasa, teleconferintele si video-conferintele sunt instrumente prin care sarcinile sunt coordonate rapid, direct, personal.

Eficientizarea costurilor
Atat pentru angajatori cat si pentru angajati lucrul de acasa inseamna cheltuieli mai mici legate de chirie, transport, utilitati. Cu siguranta in cazul angajatilor balanta este cumva echilibrata, intrucat multi nu mai platesc transportul insa sunt nevoiti sa achite sume mai mari la factura de curent. Totusi, cele mai multe dintre firme deconteaza acest costuri suplimentare astfel incat angajatii nu au de suferit.

Dupa primele rapoarte efectuate de specialisti reiese ca atat companiile cat si angajatii beneficiaza din acest mod nou de abordare a sarcinilor de serviciu, eficientizand cheltuielile.

Randament crescut
Un alt aspect demonstrat la munca de acasa tine de randament. Multi dintre angajati sunt mai putin tentati sa isi paraseasca indatoririle in detrimentul unor discutii cu colegii de serviciu, fapt ce duce la o crestere a randamentului si a productivitatii. O parte dintre colaboratori au observat ca isi termina mai rapid taskurile, si ca pot pleca mai devreme de la birou. Cand lucrau la birou, terminau sarcinile in 8-9 ore, de cand au luat indatoririle acasa, le termina in aproximativ 7 ore, deci se pot bucura de mai multe minute petrecute impreuna cu familia sau le pot folosi pentru activitatile personale.

Siguranta personala
In contextul in care virusul SARS COV 2 este foarte agresiv, iar numarul de oameni infectati asimptomatici este foarte mare, sanatatea personala si a familiei a devenit cel mai important aspect de care trebuie sa se tina seama. Meseria desfasurata la domiciliu, ofera celor ce o practica privilegiul de a se mentine sanatosi. Lucrand acasa riscul de imbolnavire este minimizat, practic redus la zero.
Munca de acasa este pentru multi romani o provocare, un nou mod de abordare a sarcinilor dar si un mod practic de dezvoltare in siguranta. Daca ai hotarat ca lucrul de acasa ti se potriveste si doresti sa progresezi, acceseaza cariere.ro, partenerul care te ajuta sa cresti!

Spune ce crezi

Cariere.ro este un site generalist de locuri de muncă care acoperă toate domeniile. Toate anunțurile sunt verificate înainte de a fi publicate în platformă.

Parteneri

HotNews – www.hotnews.ro

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒