Limbaje de programare la modă în 2021

Limbajele de programare sunt diverse şi există o cerere din ce în ce mai mare pe piaţă pentru a le învăţa şi pentru a începe o carieră în domeniu. De aceea este important să ştii că în fiecare an există anumite trend-uri şi că poţi descoperi un limbaj de programare care este popular pentru acel moment. Există limbaje vechi, care au în continuare foarte mare cerere şi care sunt în topul preferinţelor celor care sunt în domeniu, datorită posibilităţilor bune de utilizare pe care le oferă. O carieră în acest domeniu îţi poate oferi o stabilitate financiară pentru că este cerută şi pentru că vei găsi oricând job-uri atât în ţară, cât şi în străinătate. Iata care sunt principalele limbaje de programare populare in anul 2021 si pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand te gandesti la acest tip de cariera:

Java

Java este unul dintre cele mai populare limbaje de programare. El este multifuncţional şi este foarte uşor de descoperit în spatele multor aplicaţii pe multe platforme. Telefonul mobil este un obiect care este nelipsit din viaţa oamenilor de oriunde, din orice colţ al lumii. Pentru că limbajul Java este popular pentru realizarea aplicaţiiilor mobile, el este permanent în rândul celor care îl cer. Dezvoltarea web este şi ea cuprinsă în posibiliţăţile oferite de Java. Poţi descoperi colaborarea cu Java la Google, YouTube sau alte companii mari şi foarte mari.

Python

Acest limbaj de programare este foarte intuitiv şi simplu de utilizat sau învăţat. De aceea este preferatul celor care doresc să avanseze rapid. Este utilizat des în cadrul aplicaţiilor, al animaţiilor sau desenelor 2D. Este portabil, putând să îl scrii o singură dată şi să îl foloseşti de oricâte ori ai nevoie. Este folosit adeseori în zona de back-end development. De asemenea, este popular pentru Inteligenţa Artificială sau AI. Această sferă a societăţii actuale este din ce în ce mai căutată, iar de aceea Python este căutat pentru machine learning.

PHP

Dacă eşti în căutare de un limbaj de progamare specific pentru web development, poţi încerca întotdeauna PHP. Este bun pentru tine dacă eşti la început sau dacă vrei să avansezi. Este vechi pe piaţă, însă are popularitate şi în 2021 la fel de mare, datorită folosirii de către multe site-uri de renume.

SQL

Acest tip de limbaj de programare este perfect pentru 2021 pentru că este utilizat în bazele mari de date. Acum volumele sunt din ce în ce mai mari, de milioane de date sau celule. Aşadar, poţi utiliza acest limbaj de programare dacă vrei să modifici baze de date, să ştergi, adaugi sau structurezi diferit tot ce ai nevoie.

Ruby

Ruby- fiind popular în 2020, are o creştere şi în 2021 la fel de mare. Acest limbaj de programare este perfect pentru crearea codurilor puternice şi uşor de înţeles. Este construit de către Yukihiro Matsumoto încă din anul 1995. Este uşor de folosit şi are din ce în ce mai mulţi adepţi cu trecerea timpului.

Vue JS / Angular JS / React JS

Cele mai la moda frameworkuri de JavaScript, folosite intens in aplicatiile moderne. Acestea permit crearea aplicatiilor PWA (Progressive Web App) si dar si a aplicatiilor hibride / native de mobile. Twitter de exemplu foloseste React Native pentru aplicatia web si pentru aplicatia de mobile.

Go Language

Go este un limbaj de programare compus tipic, conceput la Google. Go este sintactic similar cu C, dar cu siguranța memoriei, colectarea gunoiului, tastarea structurală și concurența în stil CSP.

Go Lang este folosit intens in aplicatiile de backend unde se doreste performanta.

GraphQL + Prisma

GraphQL este un limbaj de interogare și manipulare de date open-source pentru API-uri și un timp de rulare pentru îndeplinirea interogărilor cu date existente.

Prisma este un ORM Node.js și TypeScript care poate fi utilizat pentru a construi servere GraphQL, API-uri REST, microservicii și multe altele.

No-Code Apps?

Merita de mentionat ca vin tare din urma platformele no-code, astfel incat, pe viitor persoanele non-tehnice vor putea ajunge sa dezvolte aplicatii web, desktop sau mobile folosind aplicatii nocode.

Spune ce crezi

Cariere.ro este un site generalist de locuri de muncă care acoperă toate domeniile. Toate anunțurile sunt verificate înainte de a fi publicate în platformă.

Parteneri

HotNews – www.hotnews.ro

Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Află mai multe. Am înțeles ☒